כרית הריון
חגורת הריון
בייבי נסט
משטח פעילות
אוניברסיטה לתינוק
מוצרי הריון
מוצרי תינוקות
מאמרים
מחשבון הריון
הורמונים בהריון

הורמונים בהריון

ההורמונים משפיעים על הרגשות שלנו, מכירות את התופעה של אישה בהריון בוכה את נשמתה ותוך כדי צוחקת ואחרי דקה של עצבנות היא בעצם עכשיו שמחה ומאושרת, ושוב בוכה… כן, כך מרגישים כשההורמונים בגוף משתוללים, רוצה להכיר עוד את ההורמונים?

תפקיד ההורמונים בהריון

ההורמונים משחקים תפקיד חשוב מאוד בהתפתחות ההריון התקין, אמנם יש להם תופעות לוואי לפעמים לא קלות, אך הם חשובים ביותר להתפתחותו התקנית וגדילתו של העובר, וגם בלידה ואחרי הלידה, , ולכן כדאי להכיר את ההורמונים העיקריים בהריון.

הורמון HCG

נקרא גם הורמון ההיריון, הוא ההורמון המבשר על קיומו של ההריון, שבבדיקת ההריון הראשונית על פי כמותו יכולים לדעת בוודאות שיש הריון, הורמון hcg חשוב מאוד כיוון שהוא עוזר לביצית המופרית להמשיך ולהתפתח בתוך הרחם כדי לפתח שיליה איכותית שתאפשר את קיומו של המשך ההריון, הורמון HCG גם עוזר לך להרגיש שאת בהריון , הוא האחראי לרוב על תחושות הבחילה וההקאות וכן תחושות גירוד ועקצוץ בפטמות המבשרים על תחילתו של הריון, תפקידו גם להגן על העובר מהמערכת החיסונית שלך, כדי שלא תזהה אותו כגוף זר ותתקוף אותו.

פרוגסטרון

הורמון נשי , במהלך ההריון הפרוגסטרון אחראי להגברת זרימת הדם לרחם כדי לאפשר לשיליה להתעבות זרימת דם טובה לעובר, כך שהעובר יהיה מוגן מחדירת זיהומים ושהחמצן והאוכל כן יעברו אליו כמו שצריך, תופעות הלוואי הן בעיקר עייפות, גם שינויים במערכת העיכול יכולים להיווצר משינוי בפרוגסטרון, והתופעה הומכרת ביותר היא שינוי במצבי הרוח המאפיין את האישה ההריונית

אוקסיטוצין

מתגבר בעיקר בשליש השלישי של ההריון וגם אחרי ההיריון בזמן ההנקה, האוקסיטוצין נקרא גם "הורמון האהבה" הוא עוזר בהקשרות של האמא אל התינוק שבתוכה, מגביר את החלב וגם את תחושת האהבה המציפה שמיתגברת לקראת הלידה ולאחר הלידה כאשר האמא רואה או מניקה את התינוק.

רילקסין

הורמון שמתגבר בעיקר לקראת הלידה, ההורמון מאפשר גמישות יתר של הגוף כדי שהלידה תוכל להיות בקלות יחסית והאגן יוכל להיפתח ולאפשר את יציאת התינוק, ההורמון גם מלווה בתופעות לוואי שלא תמיד נעימות לאישה ההריונית, החל מכאבי גב בזמן התקדמות ההריון, (אגב, השימוש בכרית הריון יכול להועיל להפחתה ולהקלה) וכאבי אגן תחתון, או תחושת "לחץ" ברצפת האגן, ויתכן גם בריחת שתן כתוצאה מהיחלשות של רצפת האגן בעקבות הורמון הרילקסין.

הידעת ? התינוק גם מפריש הורמונים !

העובר הוא יצור שורד מטבעו, לא סתם הזרע הראשון והחזק ביותר הוא זה ששרד את המסע לביצית והצליח להפרות אותה, איך זה קשור להורמונים? העובר בעצמו מפריש הורמונים מסויימים כדי לגרום לאמא להגיב ולהפריש עוד חומרים להם הוא זקוק כדי להתפתח ולגדול, למשל העובר משלבי היתפתחותו הראשוניים כבר מפריש פרוגסטרון כדי לאפשר לרירית הרחם להתעבות ולשמור עליו מפני פלישת חיידקים. גאון העובר שלך!

תופעות רגשיות נוספות בהריון

כדאי לזכור שמעבר לכך שההורמונים שבגוף האישה משתנים ומתרבים ויש להם תפקידים חשובים , יחד עם תופעות לוואי מעניינות, ישנם גם שינויים פסיכולוגיים, רגשיים , אצל האשה היריון מביא איתו לפעמים הרבה חששות, פחדים, תחושות, ועוד רגשות שלא תמיד קשורים דווקא להורמונים, כדאי להבין ולקבל בשלווה את התופעות, ואם צריך לטפל לא להזניח , והכי חשוב לזכור שהפלא הגדול שבתוכך ממשיך לגדול למרות הכל.

שתף את המאמר

מאמרים מומלצים
אסור לאכול בהריון

מה אסור לאכול בהריון

בזמן הריון לגוף יש חוקים חדשים שאת חייבת להכיר, בין היתר ישנם מאכלים שאסור לאכול בהריון ומזיקים לתינוק או לאמא , ומה מותר לאכול ואין שום בעיה, גזרו ושימרו! נשים בהריון ובני זוגן חייבים לדעת את זה

קרא עוד »
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריק
      Calculate Shipping
      מימוש קופון

      מה מחפשים ?

      לא מצאת את מה שחיפשת ? שלחי לנו הודעה !